Dags för vänster tröskel

Nu börjar jag se slutet på allt plåtarbete. I dag började jag med vänster tröskel.

IMG_3274Vänster sida ser väl ut som höger sida, dvs. lagning på lagning utan att ha skurit bort gammal plåt.

IMG_3285Inga större överraskningar bakom yttre tröskeln.

IMG_3291Eftersom jag bara kan bocka 60 cm. brett, så får det bli att byta bit för bit.
Även innerbalken behöver rostlagas på sina ställen.

IMG_3293Så där då är första biten på plats.

IMG_3294Och nu är första delen av inre tröskeln på plats.
Typisk nog så får man ju så himla bråttom när det går bra.
Innan den skulle på plats så skulle jag ta upp ett hål i den, svetsa in en förstärkning och spruta på lite zinkgrund. Så vis av erfarenheten skrev jag dessa komihågpunkter med en tuschpenna på plåten. Funkade det? Nja, jag tog up hålet och målade den nya plåten på insidan. Men insidan av den gamla trösken glömde jag att måla och den där förstärkningen glömde jag också.

Undrar om det är ivern att bli klar eller om det är alla ångor av slipdamm, brinnande uderredsmassa och svetsrök som gör att man inte kan tänka klart. Men det löser sig, jag kommer åt att svetsa in den där förstärkningen senare och kunde spruta in lite zinkgrund från sidan. Får se om jag kommer ihåg att svetsa in förstärkningen sedan bara.

IMG_3296På den här sidan var även mittendelen av inre tröskeln dålig, så det blir till att försöka lappa ihop detta också, men nu är det slut på plåt igen.

Tror jag har förbrukat ett antal kvadratmeter plåt vid detta lag och innan mig så har det bytts flera kvadratmeter också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *