Huvgångjärn

Har inte tänkt på det när jag öppnat och stängt huven, men de har faktiskt rostat fast. Gångjärnen ska ju rotera runt fästbulten, men gångjärnen har rostat fast på bulten och istället roterar hela bulten. Dessutom har den ena bulten gått av.

Så när jag försökte skruva loss bulten så svängde gångjärnet. Efter en del försök drog jag av bultskallen, men som tur var så gick den av en bit in. Den andra änden av bulten var ju av så den kunde jag gänga ut med en rörtång efter att först ha hettat upp den med gas.

Sedan var det bara att hetta upp själva gångjärnet och knacka ut resten av bulten. Så det västra gångjärnet går att rädda.

 

Värre blir det med det högra gångjärnet. Där gick bultskallen av precis under skallen. Så den blir till att försöka borra ur på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *